​Bliv rask, fordi det ikke er sjovt at være syg

 ​Bliv rask, fordi det ikke er sjovt at være syg

Øreakupunktur

​Når der et eller andet sted i organismen opstår en ubalance som en smerte eller anden lidelse, vil denne ubalance skabe en refleks til det tilsvarende område i øret. I dette område vil, der oftest opstå et punkt, som kan ses som et hvidt/rødt mærke der ved berøring føles meget ømt, eller man kan føle et sandskorn agtigt tingest.

Dette er den simpleste måde hvorpå du kan finde et behandlingsværdigt punkt, og til dette bruger du en palpérstav, strikkepind, tændstik eller lignende, hvormed du. forsigtigt palperer dig frem på ørets aktuelle zone, indtil klienten ømmer sig, eller mærker "sandskornet". Jeg bruger jeg et apparat som kan finde punkterne via modstanden i huden som så afgiver en lyd, eller bare en alm. palperstav.

Ifølge Dr. Paul Nogier vil en 100 % sund og rask person IKKE have ømme punkter i ørerne. Dette er dog en sandhed med modifikationer, da man erfaringsmæssigt kan finde punkter hos de fleste raske mennesker. Dette skyldes, at noget så uskyldigt som fx. et kraftigt måltid mad kan belaste mavesækken, så der opstår et punkt i øret, men det betyder jo ikke, at man er syg.

Når punktet er fundet og vurderet, skal det behandles. Så nemt og enkelt er det. Behandlingen kan bestå af enten el-terapi eller isætning af en nål i det fundne punkt, hvorved impulser vil stimulere eller dæmpe den pågældende lidelse. Kroppen laver så resten af arbejdet, efter påvirkningen fra nålen.

Det eneste der vides med sikkerhed er, at en nål anbragt i det rette punkt vil hjælpe organismen til at genvinde sin oprindelige tilstand så vidt det er muligt.

På trods af teknikkens vidunderlige frembringelser, er en akupunkturnål stadig (efter ca. 5000 år) det bedste stykke værktøj, når det gælder akupunkturbehandling. Det er også den mindst smertende metode. El-akupunktur er ikke smertefri, hvis nogen går rundt og tror det. Men denne smerten er kun kortvarig.​

​De to billeder viser lidt om hvordan man navigere rundt i øret samt et blik på hvormange punkter der er.

Som skrevet andet sted på sitet, så er der mindst 2 former for øreakupunktur.

Kineserne har brugt øreakupunktur i mange år, måske op til 5000 år, sidenhen er der en Fransk DR. Nogier der får en masse patienter fra Afrika, Frankrig har jo som kendt en masse kolonier i Afrika, og når disse kommer til Frankrig skal de jo også i behandling hos en læge, og her var det at Nogier opdagede at der var nogle der havde brændemærker i ørene, og da han spurgte til dette, svarede de at det var deres "heksedoktor" hjemmefra der havde behandlet dem for en given lidelse.

Da Nogier opdagede at der var en sammenhæng i mellem de lidelser de kom med, og de steder de var blevet brændt kortlagde han selve øret og i stedet for at brænde folk prøvede han med nåle, da dette virkede rigtig godt havde han nu opfundet auriculoterapi, ja ørebehandling, uden at vide at hans store arbejde var blevet kortlagt af Kineserne for mange år siden, Nogier havde dog nogle nye teorier som han hat udviklet til sin behandling med auriculoterapi.

Franskmændene bruger noget der hedder Permanåle som er en lille stift man "skyder" ind i øret med et indføringshylster, disse er magnetiske og kan derfor aflede en svag strøm imens denne sidder i øret, hvor den har en virkning i op til 14 dage.​

Så er der den "gamle" metode, den Kinesiske, i stedet for at brænde folks øre af, bruger Kineserne noget der hedder "ørefrø" som består i at man har et lille frø fra en plante, som bliver påklistret på øret med en slags plaster på punkterne.

Disse ørefrø er ikke magnetiske af gode grunde, og de gennembryder heller ikke huden, men tro mig, når man magere disse frø så er det noget man kan mærke. Husk Kineserne går jo ikke af vejen for at bruge lidt smerte tilføjelse, hvis det kan hjælpe en patient til at blive rask.

I begge øre systemer kan man også bruge alm. nåle, de sidder bare kun i imens man ligger på briksen og er i behandling. Disse systemer kan nemt bruges sammen med alm. akupunktur, og anden behandling i det hele taget.

Her i klinikken bruger jeg mest guldbelagte permanåle, guld belægningen er mest for at forhindre at man slår ud på grund af nikkel.​

Adresse:

Akupunktur-klinikken I Rønne v/Bjarne Krog

Borgmester Nielsens Vej 58
​3700 Rønne

CVR: 34962456

​Åbningstider:

Mandag og onsdag: 14:00 - 17:00

Tirsdag og torsdag: 09:00 - 13:00

Fredag: Holder dog åbent nogle fredage 

Ring for tidsbestilling

Weekend: Lukket

Telefon:

20 31 19 83

​E-mail:

av@avav.dk